Rukometašice Srbije su ostvarile još jednu pobedu na Svetskom prvenstvu i u utakmici 2. kola B grupe bile ubedljive protiv Kameruna – 43:18 (19:9). Na taj način su izabranice Uroša Bregara obezbedile plasman u narednu fazu takmičenja.

Sledeći rival Srbije je reprezentacija Rusije, finalista Olimpijskih igra u Tokiju, sa kojom će se Srbija boriti za prvo mesto u grupi B, s obzirom na to da su dve selekcije bile bolje i od Kameruna i od Poljske u dosadašnjem toku takmičenja.

Srbija će preostalu utakmicu u okviru grupe B igrati u utorak, 7. decembra od 20:30 časova protiv selekcije Rusije, koja kao i Srbija u dosadašnjem toku takmičenja na Svetskom prvenstvu ima dve pobede.

Podsećamo, nakon prve faze takmičenja po grupama, tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija. Grupa B se ukršta sa grupom A u kojoj se nalaze olimpijski šampion Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Reprezentacije iz grupe B sledeću fazu takmičenja nastavljaju u Granoljersu, gde selekcije iz A grupe već igraju svoje mečeve.