Glavni grad naše zemlje,Beograd, je u proteklih nekoliko dana bio domaćin kvalifikacija za popunu „A“ rukometne divizije i takmičenje u elitnom rangu na Evropskom prvenstvu 2023. godine, kadetskih reprezentacija.

Selekcija Srbije za protivnike imala je reprezentacije Slovačke, Slovenije i Islanda.

U kadetskoj reprezentaciji Srbije tokom ovih kvalifikacija, nastupale su i tri igračice iz ŽRK „Srem“ iz Sremske Mitrovice, Nataša Ćetković, Nikolina Bulatović i Anja Klenkovski.

U prvoj utakmici koja je odigrana u ponedeljak 22. novembra, naša reprezentacija savladala je Slovačku sa 30:20, a na toj utakmici je Nataša Ćetković bila najefikasnija igračica na utakmici sa šest postignutih pogodaka.

U drugoj utakmici koja je odigrana dan kasnije, u utorak 23. novembra, naša reprezentacija savladala je Sloveniju rezultatom 27:22, a i na ovoj utakmici ponovo je najefikasnija igračica u našoj reprezentaciji bila Nataša Ćetković sa postignutih sedam golova.

U četvrtak 25. novembra u poslednjoj i odlučujućoj utakmici naša reprezentacija je deklasirala reprezentaciju Islanda, rezultatom 31:20. Ponovo je na terenu briljantno odigrala igračica Srema, Nataša Ćetković i sa sedam postignutih golova, bila najefikasnija na utakmici.

Ekipa ŽRK „Srema“, u sredu, 1. decembra igra prvenstvenu utakmicu, Super B ženske rukometne lige Srbije, i dočekuje prvoplasiranu ekipu na tabeli iz Kikinde.

Biće ovo prilika da pozdravimo i naše tri mlade igračice koje sa uspehom igraju i u seniorskom takmičenju.

Utakmica počinje u 19:30 a ulaz je slobodan.