Povodom smrti Njegove svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Irineja, Vlada Republike Srbije je donela odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji Republike Srbije, od petka 20.novembra, do nedelje 22.novembra.

Shodno tome, obaveštavam Vas da će se na svim utakmicama 8.kola Super B rukometne lige, a koje će biti odigrane ovog vikenda, a u skladu sa Članom 9. Zakona o obeležavanju dana žalosti, MINUTOM ĆUTANjA odati pošta preminulom Patrijarhu.

U nastavku Vam dostavljam odredbe Člana 9. Zakona o obeležavanju dana žalosti:
6) Obeležavanje dana žalosti na sportskim manifestacijama

Član 9.

Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova, a ako je reč o sportskim susretima međunarodnog značaja onda i spuštanjem zastava međunarodnih sportskih organizacija na pola jarbola ili na pola koplja.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završetak odavanja pošte minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Igrači, rezervni igrači, treneri, sudije i svi ostali učesnici sportske manifestacije, kao i prisutni gledaoci (osim nepokretnih invalida), dužni su da pri odavanju pošte minutom ćutanja ustanu i da dostojanstveno obeleže odavanje pošte nastradalima u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Obavezuju se svi klubovi i službena lica, da pored svih uputstava o načinu organizacije i odigravanja utakmica, OBAVEZNO postupe po dostavljenom obaveštenju.