Sremska Mitrovica. 24. oktobar.
Prva rukometna liga Srbije – — ŽRK „Srem“ — ŽORK „Kikinda“. Rezultat 24:24 (9:15).
Sudije – Tepavčević Bojan i Tepavčević Goran iz Čačka.
Delegat – Savković Mica iz Čačka.
Utakmica je odigrana bez prisustva publike.
Ekipa iz Kikinde je nekadašnji učesnik Super lige Srbije i na ovom meču važile su za apsolutnog favorita sa velikim ambicijama da se vrate ponovo u najelitnije takmičenje.
Ali kako je to nepisano pravilo u sportu, ekipa autsajder na meču igra sjajno u želji da se dokaže pred renomiranim protivnikom.
Prvo poluvreme pripalo je gošćama u svim elementima igre.
Dominirale su na parketu hale Pinki i nisu dozvoljavale domaćim igračicama da se razmahnu i ozbiljnije ih ugroze pa su na odmor u poluvremenu otišle sa rezultatom 9:15.
Početak drugog poluvremena donosi veliki preokret na terenu u korist igračica Srema.
Neverovatno brzim kontranapadima po kom su prepoznatljive u krugovima rukometnog sveta, smanjivale su bodovni prednost gošći tako da su u četrdesetoj minuti meča izjednačile rezultat na 18:18.
Narednih nekoliko minuta sudijski par dosuđuje nekoliko „lakih“ sedmeraca u korist ekipe iz Kikinde što je izazvalo veliki revolt na klupi domaćina.
Gostujuća ekipa se ponovo odvaja rezultatski na četiri pogotka razlike.
Sremice kreću silovito u završnicu meča.
Postižu četiri pogotka za redom dok je svojim sjajnim odbranama Dragana Čolović na golu Srema zaustavljala napade i udarce prema svom golu.
U poslednjoj minuti meča gošće su u napadu loše odigrale i izgubile loptu.
Trener Srema, Dušan Drča uzima tajmaut četrdeset sekundi pre kraja meča i kod nerešenog rezultata 24:24.
Razradio je sa ekipom taktiku za napad i postizanje pobedonosnog pogotka.
Ipak, čvrsta odbrana Kikinđanki, odolela je ovom napadu pa je tako rezultat ostao nerešen i podela bodova.
Odlična igra mlade ekipe Srema pokazuje da nemaju respekta ni prema kome tako da će se na svakoj utakmici boriti za svaku pobedu i za svaki bod.
Prava je šteta što se utakmice igraju bez prisustva publike zbog trenutnog stanja sa virusom Korona i ljubitelji rukometa su uskraćeni za veoma sjajne mečeve koje ove mlade Sremice pružaju kako na svom terenu tako i na utakmicama gde gostuju.

ŽRK Srem u sastavu — Petrović Dragana, Miljković Mila, Tančik Jovana-1, Stević Milica-6, Spasojević Tijana, Petrović Ivana, Paunić Tina-4, Uzelac Nikolina-2, Komnenović Tijana-2, Čolović Dragana, Šerfezi Marija-1, Ćetković Nataša-5, Stefanović Ana-3, Ostojić Tatjana.
Treneri – Drča Dušan, Kojović Saša i Gajić Nataša.

ŽORK Kikinda u sastavu — Prodanov Natalija, Čubrilo Aleksandra-1, Bjelić Nevena-1, Radaković Željana-3, Erdeljan Ivana, Vujnović Ana-10, Radović Snežana, Latinović Slađana-3, Antonić Nikolina, Čubrilo Ana-4, Đukičin Teodora-2.
Trener – Mrakić Dragan

Igrač utakmice – Vujnović Anja iz ekipe gostiju.